Wie we zijn

‘Bloemen vertellen’ is eigendom van Corine Overweg. De Passie van Corine is werken met bloemen en mooie creatieve bloemstukken maken. Corine is bloemist en heeft zich gespecialiseerd in het maken van bloemstukken die een verhaal vertellen.

Mensen willen graag iets vertellen wat niet altijd lukt met alleen woorden. Bloemen helpen daarbij en kunnen heel goed de emotie weergeven van een persoon, organisatie of bedrijf. Het kan gaan om een feestelijk gebeurtenis waar de kleuren er als ware van af spatten. Het kan ook gaan om verdrietige omstandigheid of gebeurtenis waarin eenvoud en soberheid mooi kan zijn. Corine vertelt het verhaal graag met bloemen en helpt om de verhaallijn duidelijk te krijgen.

Informatie over het gebouw en de tuin

Corine en Jan hebben het huis in 2019 gekocht van de toenmalige eigenaar die er een groothandel in wijn had gevestigd. In de huidige slaapkamer had hij zijn kantoor en in het atelier was het verkooppunt waar hij z’n wijn had uitgestald. De voorraad wijn lag in de kelder die zich onder het huis bevindt.

Het achterhuis is een woonhuis dat vroeger in twee delen was gesplitst door een gang die van achteren naar voren liep. Aan de rechterkant leefden de grootouders en aan de linkerkant de eigenaar met kinderen.

Toen wij het kochten was er al één geheel van gemaakt. Een deel van de gang hebben we nu in gebruik als voorraadkast.

Het huis is gebouwd in 1850, waarschijnlijk door de familie Pitlo, een kruideniersfamilie.

In de ruimte van het atelier was een kruidenierszaak gevestigd. Aan de haken in het plafond is dat nog te zien en ook de contouren van de toonbank (zie foto) zijn nog te zien op de originele betonnen vloer.

De gemarmerde zuilen hebben er waarschijnlijk vanaf het begin in gezeten.

Garage

Het huis is later gekocht door de familie Drost. Waarschijnlijk hebben zij achter in de tuin de garage laten ingraven. Hier had dhr. Drost een werkplaats waar hij o.a. meubels en kozijnen maakte. Een aantal kozijnen van het huis heeft hij zelf gemaakt. Daarnaast had hij een begrafenis onderneming. Achter het huis was een grote overkapping gemaakt voor de voertuigen met een zogenaamde ‘smeerput’. Dit is een verdieping in de vloer om onderhoudswerkzaamheden aan een voertuig te kunnen uitvoeren. De smeerput hebben we onlangs verwijderd.

Het verhaal gaat dat de garage ook als zwembad werd gebruikt. Op een mooie zomerdag lieten ze de garage vollopen met water en kon er heerlijk worden gezwommen.

Tuin

Toen we het huis kochten troffen we achter een verwilderde tuin aan met heel veel stenen en dakpannen. We hebben hem helemaal leeggeruimd en op de garage een terras met veranda gemaakt. Van het kleine schuurtje hebben we een veranda gemaakt voor onze gasten.

De tuin is aangelegd als ‘Heuvelrugtuin’. Een Heuvelrugtuin is minstens 60% groen,  er wordt gifvrij getuinierd, het biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Ook wordt een deel van het regenwater opgevangen in regentonnen, zodat het gebruikt kan worden voor de tuin.

Daarnaast is een deel van de tuin als een liturgische tuin aangelegd.

In de liturgische tuin vind je planten die passen bij de kerkelijke hoogtijdagen: Advent, Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. De Kerstroos typeert bijvoorbeeld de adventstijd, de kleur paars de 40-dagen tijd en Toorts Pinksteren door de manier van bloeien.

In de toekomst zal er een uitgebreidere uitleg in een boekje worden gegeven, maar de tuin zal eerst iets meer doorontwikkeld moeten worden. Het is even ook even zoeken welke planten het goed willen doen in de zandgrond van de Utrechtse Heuvelrug. Een deel van de tuin ligt in de schaduw en sommige plekken worden heel warm in onze ‘Noord’ tuin.

Bloemwerk nodig? 06-12253869
Andere contactmogelijkheden
Neem contact op

Heeft u vragen? Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen. Wij proberen uw bericht zo snel mogelijk te beantwoorden.